KAHRAMANMARAŞ / ELBİSTAN - Şehit İsrafil Kargı İlkokulu

tarihcetarihcetarihce

Okulun Tarihçesi:

Okulumuz, 1912 yılında RÜŞTİYE adıyla mahalle mektebi olarak eğitim öğretime başlamıştır. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra rüştiye olan okulumuzun adı İSMETPAŞA İLKOKULU olarak değiştirilmiştir. Okulumuz Ulu Camii  yanında eğitim-öğretime devam ederken bir süre sonra  Ceyhan Nehri kenarındaki Kutup İbrahim´in evine taşınmıştır. Güneşli  mahallesinde 1961 yılında inşaatına başlanan okul binası 1963 yılında tamamlanarak yeni hizmet yerine taşınmıştır. Bu bina 1986 yılında ikinci katın eklenmesiyle 12 dersliğe çıkarılmıştır. Okulumuz bu özeliklerle 08.08.1997 ye kadar ilkokul olarak eğitim öğretime devam ederken, bu tarihten itibaren 8 yılık zorunlu ilköğretime geçmiştir. Başlangıçta Elbistan ilçesinin ilk beş yıllık okulu olarak açılan okulumuz öğretime bu tarihten itibaren 8 yılık İlköğretim  Okulu olarak devam etmektedir. Okulumuzdan 1997 yılına kadar 5661 öğrenci mezun olmuştur.134 öğrenciye de dışardan bitirme diploması verilmiştir. 1997 den bu güne kadar 844 öğrenci mezun olmuştur. Okulumuz sosyal faaliyetleri çok başarılı bir şekilde sürdürerek, 11-12 Haziran 2003 te Kulüpler Arası Halk Oyunları final yarışması minikler sitilinde "dal" ikincisi oldu ve ikincilik kupası aldı. 2003-2004 eğitim öğretim yılında halk oyunları yıldızlar kategorisinde Türkiye  finallerine katılmış ve bu final yarışmasında 12. oldu.. 2005-2006 eğitim-öğretim yılında okul aile birliğinin desteği ile okulumuzun öğretmenler odası genişletildi. Ayrıca biri bilgi teknoloji sınıfı olmak üzere iki adet derslik daha eklendi. Okul bahçesindeki yaşlanmış ağaçlar temizlenerek yeniden düzenleme yapılıp bu düzenleme doğrultusunda bahçe yeni fidanlarla zenginleştirildi.

Okulumuzun ismi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başında ŞEHİT İSRAFİL KARGI İLKOKULU olarak değiştirimiştir.

Yayın: 19.01.2017 - Güncelleme: 25.04.2024 22:37 - Görüntülenme: 3389